شیشه

شیشه دوجداره چیست ؟

شیشه دوجداره یا چند جداره شیشه هایی می باشند که دو یا چند شیشه به موازات یکدیگر در کنار هم قرار میگیرند؛ هدف از این کار بالا رفتن کارایی شیشه ها می باشد. شیشه هایی که جهت دوجداره شدن مورد استفاده قرار میگیرند میتوانند از هر نوع شیشه ای باشند که در میل های مختلف (4، 6 … ) و نوع های متفاوت (رفلکس، ساده، سکوریت … ) استفاده میشوند.

فضای خالی ما بین شیشه ها با اسپیسر جدا کننده (Spacer) و گازی مخصوص بدون رطوبت (آرگون یا کریپتون) با فشاری تقریبا مساوی با هوای بیرون، پر می شود. اسپیسر مورد استفاده از جنس آلومینیوم بوده و در ضخامت های 6، 8، 10، 12، 14، 16میلیمتری که حاوی رطوبت گیر از نوع رئولیت می باشد مورد استفاده قرار می گیرد. اتصال اسپیسر به شیشه از طریق بوتیل به عنوان درزگیر اولیه جهت جلوگیری از نفوذ رطوبت توسط دستگاه پرس انجام میشود. در قسمت بیرونی اسپیسر ماده غیرقابل نفوذی به نام پلی سولفاید، به عنوان درزگیر ثانویه، با استفاده از دستگاه، تزریق می گردد.

یکی از مهمترین مزیت های پنجره دوجداره این می باشد که عایق بسیار مناسبی برای سروصدا و سرما و گرما می باشد و گاز آرگون استفاده شده موجب می شود که فضای داخلی و بیرونی با یکدیگر تعامل نداشته باشند و روی هم تاثیر نگذارند؛ البته باید توجه داشت که تنها این مورد کافی نبوده و استفاده از پروفیل و لاستیک های مناسب در بالا بردن مزیت پنجره های دوجداره تاثیر گذار باشند.

مزیت شیشه دوجداره
  • عایق حرارتی در برابر سرما و گرما
  • ایمنی و مقاومت بالا در صورت استفاده از شیشه مناسب
  • جلوگیری از ورود گرد و غبار
  • صرفه جویی در هزینه های ثانویه

انواع شیشه

بیشتر از 95 درصد از میزان کل شیشه تولیدی در جهان، شیشه سودالایم است. مهمترین اجزای تشکیل دهنده این نوع شیشه عبارتند از اکسید سیلیسیوم، اکسید کلسیم و اکسید سدیم . در انتخاب نوع شیشه ساختمانی ملاحظاتی از قبیل عایق صوتی، عایق حرارتی، نما و زیبایی بصری، استحکام، امنیت و … مدنظر قرار می گیرد و با توجه به نوع کاربرد آنها، شیشه مناسب و مطلوب استفاده می گردد.

 شیشه ساده فلوت

در ساخت شیشه ساده فلوت از ماسه های دریایی، پودر ماسه سنگ کوارتز، خاکستر سودا، دولومیت و …  استفاده میشود. هر کدام از مواد به نسبت های خاص در کوره با دمای بسیار بالا ذوب شده تا مایع شیشه تشکیل و بعد از شناور شدن و مشخص شدن ضخامت و یکنواختی و سخت شدن، سرد می شود. سطح شیشه فلوت بسیار صاف و یکنواخت و بدون موج و پستی و بلندی بوده و شفافیت بالایی دارد.

شیشه سکوریت

شیشه است که طی یک فرآیند گرم شدن با دمای بالا و سرد شدن به صورت سریع قرار میگیرد و از لحاظ ظاهری با شیشه ساده فلوت تفاوتی ندارد. در این فرآیند شیشه می تواند یکسری از ویژگی ها را در خود از جمله مقاومت بالا در برابر فشار و ضربه بگنجاند. این نوع از شیشه دوجداره برای موارد ایمنی بالا چه از لحاظ گرما، ضربه، فشار مورد استفاده قرار میگیرد.

شیشه لمینت

این شیشه ها از دو شیشه که با یک لایه ژله ای در کنار یکدیگر قرار گرفته و با یکدیگر به بیانی لمینت میشوند ساخته شده و نوع دیگری از شیشه های با مقاومت بالاست. شیشه در هنگام خورد شدن در داخل این ماده ژله ای فرو رفته و مانع پخش شدن شیشه می شود.

شیشه سند بلاست

شیشه است که در طی فرآیندی با استفاده از ماسه و آب روی شیشه به صورت یکدست یا طبق طرح هایی باعث مات شدن بخش یا بخشی از شیشه می شود و ظاهری زیبا به آن می دهند که براساس نیاز کاربردهای متفاوتی خواهند داشت.

شیشه مشجر

شیشه های بسیار تردی هستند که مقاومت مکانیکی آنها در قبال فشار و ضربه نسبت به سایر شیشه ها کمتر است درنتیجه امکان شکست در این شیشه ها نسبت به سایر شیشه ها بیشتر است.

شیشه رنگی فلوت

شیشه های فلوتی هستند که با اضافه کردن مواد خاصی مثل اکسیدکربن، اکسیدآهن، اکسیدمس، اکسیدکبالتو دیگر اکسیدهای فلزی، شیشه رنگ های خاصی به خود میگیرند. افراد براساس نما ساختمان و طراح های خاصی که در نظر دارند جهت زیباسازی و جلوه بیشتر از این دسته از شیشه ها استفاده می کنند.

شیشه  رفلکس

صنعتگران در کارخانه با استفاده از روش های پلاسمای القایی و وکویم های قوی یک لایه نازک چند میکرونی از آلیاژ فلزات مختلف روی شیشه ها اجرا می کنند که به شیشه حالت آینه ای می دهد و باعث می شود دید از منطقه پر نور به منطقه کم نور کاهش پیدا کند و در عوض یک بازتاب از نور منطقه پر نور ایجاد کند. در ساختمان هایی که بخش زیادی از نما آنها شیشه است بهتر است جهت جلوگیری از زدگی و دیگر مشکلات که ناشی از ورود حجم زیاد نور به داخل است، از شیشه رفلکس استفاده شود.

مزایا :
  • عدم دید از بیرون در روز
  • بازتاب نور مستقیم خورشید و کاهش ورود گرما تابستان و اشعه های رادیواکتیو
  • کاهش مصرف انرژی برای ایجاد سرمایش و صرفه جویی در هزینه های ثانویه
  • تنوع رنگی بالا و ایجاد جلوه زیبا به نما و دکوراسیون از طریق بازتاب تصویر آسمان و فضای اطراف در شیشه
معایب :
  • در شب به دلیل بازتاب از منطقه پرنور وجود دید داخل از بیرون
  • کاهش روشنایی و نور ورودی به داخل ساختمان با توجه به رنگ شیشه و بازتاب نور